Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Мартенички в помощ на онкоболни деца изработиха в Осиково

Мартенички „с кауза“ в помощ на деца с онкологични заболявания, изработиха учители и деца от девинското село Осиково. С тях те участват в националния конкурс „Мартеничка с кауза“, организиран от ННЕК – ЮНЕСКО*, който е и част от проекта „Култура за всички деца“.

Целите на този конкурс са да възпита чувство за социална солидарност между подрастващите, а и да се наберат средства за подпомагане на деца с онкологични заболявания.

Малчуганите от Осиково подготвиха изработените от тях мартеници за базар с мото „Купи мартеничка – подари здраве на онкоболно дете!“.

„Във всяка една мартеничка те вплетоха пожелания за изцеление, щастливо детство и нестихващ детски смях. Със събраните средства се надяват да подарят лъч надежда на нуждаещите се и вяра във утрешният ден, защото децата са цветята на Земята, а увехнат ли, то светът губи очарованието си“, каза директорката на училището Маруся Шуменска.

„Мили дечица, нека Бог да е с Вас! Никога не спирайте да се борите и падате духом, защото животът е дар Божи, а Господ мисли за своите чеда!, каза в обръщението си тя към учениците.

Мартеничките на децата се продават благотворително в Смолян, а събраните средства ще бъдат изпратени в подкрепа на кампанията на ЮНЕСКО.

* ЗАБЕЛЕЖКА: ННЕК – ЮНЕСКО е най-старият ЮНЕСКО клуб в България, основан е през 1970 г. Организацията е член – учредител и представител на България в световната и в европейската федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО. Клубът е съорганизатор на „Международен център за програми и проекти в областта на образованието, науката и културата.

Facebook Comments