Мъжът, блудствал с 9-годишно момиченце в Ягодина, е заможен бизнесмен от София

Постоянна мярка „задържане под стража” наложи във вторник Девинският районен съд на 55-годишния Борис Попов. Софиянецът е обвинен в блудство с 9-годишно момиченце. Престъплението е извършено около 1,30 часа на 1 януари тази година в хотел в село Ягодина.

Сигналът до полицията е подаден от родителите на детето. Семействата на жертвата и на извършителя празнували заедно Нова година, но докато всички се наслаждавали на празничната заря, мъжът се вмъкнал в стаята на детето и започнал да се гаври с него. Карал го да се съблече, опипвал го, като правил и запис с мобилния си телефон, съобщи „Отзвук“.

„Във връзка с получен сигнал за извършени блудствени действия с 9-годишно момиче е образувано бързо производство“, каза говорителят на окръжна прокуратура Станчо Станчев. По думите му към момента са извършени множество действия по разследването. Разпитани били над 10 свидетели, по-голямата част от които пред съдия, включително и жертвата. 

Според съда има реална опасност Борис Попов да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Илияна Зелева посочи в мотивите си, че споделя мнението на държавното обвинение, че престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм.

Пред съда Борис Попов нито призна, нито отрече станалото. В обясненията си той заяви, че е злоупотребил с алкохола и му се губели някои моменти.

„Осъзнавам тежестта на обвинението. Сериозно съм обезпокоен от този факт. По никакъв начин не съм възпрепятствал следствието. Готов съм напълно да съдействам и нямам намерение да се укривам. Ако трябва да понеса наказателна отговорност – ще я понеса”, каза Попов, като помоли да му бъде наложена парична гаранция.

„Обвиняемият е злоупотребил както с родителите, така и с детето, които познава отдавна. Налице е висока степен на обществена опасност”, посочи прокурор Мирослав Георгиев. Според адв. Здравко Чепишев няма никакви основания подзащитният му да бъде задържан под стража. „Не съществува реална опасност нито да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Той се срамува, че е създал толкова неприятности на семействата, с които е празнувал Нова година”, каза адв. Чепишев. Той представил като доказателства пред съда документи за фирмите на Попов и за семейното му положение. На делото в Девин присъствали съпругата и синът на обвинения.

Справка в Търговския регистър показва, че Борис Попов е доста заможен човек. В момента има има участие в три фирми.

Едната е „Дарт – София“ ООД с предмет на дейност: консултантска, издателска дейност, производство и търговия с продукти и системи в областта на информационните технологии. Той е съсобственик с Иво Арсов, чиито дялове са равни. Оборотът на фирмата за 2020 г. е бил 116 000 лева.

Другата му фирма е „Еко Пауър Системс“ ООД – за екологични енергийни системи, материално-техническа поддръжка, външно и вътрешно търговска дейност, транспортна дейност. Отново са с равни дялове с Арсов. Оборотът й е 283 000 лева за последния отчетен период.

Третата му фирма е „Туристснаб“ ООД – за материално-техническо и стоково снабдяване, транспортна дейност, външно и вътрешно търговска дейност

Борис Попов е мажоритарен собтсвеник с дял 61,62%. Съдружници са му Христина Гайдарова – Попова и Констанца Гайдарова. Последният отчетен  баланс на фирмата е 714 000 лева

Имал е в миналото участие в „Гарант Комерс“ и в „Ню Медия“ ООД, които дружества вече не са активни.