Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи дарение от акция „Жълти стотинки“

На официална церемония днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване, предоставено от акция „Жълти стотинки“. В Неонатологично отделение бяха доставени лампа за неонатална фототерапия, две покривала за кувьоз, два пулсоксиметъра за новородени, две инфузионни помпи, едно термолегло за новородени, три гнезда за новородени за кувьоз, един балон за обдишване на новородени и недоносени деца, една аспирационна помпа.

„Това оборудване ще ни помогне да подобрим грижата за новородените дечица, а също и техния комфорт. Благодаря на организаторите на кампанията, на семейство Митови от Смолян, които през изминалата година организираха дейността на кампанията в нашата община. Благодаря на координаторката Милена Ламбрева, която положи усилия да изпълни всички наши необходимости. Благодаря на всички дарители, доброволци, включили се в кампанията, и най-вече на дечицата от II ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, които от тази малка възраст се учат на доброта и да помагат на другите“, каза началникът на Неонатологично отделение д-р Хризантема Георгиева.  Тя допълни, че отделението е основно оборудвано от дарения, което е показателно, че тези инициативи са много полезни. 

„Акция „Жълти стотинки“ вече 11 години помага на болнични заведения в цялата страна като дарява медицинско оборудване. Другата цел е да възпитаме у нашите деца чувство на отговорност, съпричастност, доброта и благородство, като ги учим да събират монети от 1.2 и 5 стотинки и да ги даряват. Това става обикновено на 1 юни и 6 декември. Искам да подчертая, че през 2017 г. бяха избрани от инициативния комитет на сдружението четири града – Благоевград, Ловеч, Карлово и Смолян. Събраха се 53 000 лева“, каза представителят на кампанията за Смолян Цонка Митова.

Причината тя и нейното семейство да вземат присърце кампанията е огромната им благодарност към целия екип на отделението за професионализма и качеството на работа. Цонка Митова изказа благодарност и към всички дарители-доброволци, към кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който без колебание се включил в кампанията, към работещите в НЧ „Балкански просветител“, учениците на II ОУ и много други.

Кампанията продължава и през тази година като се събират средства за Неонатологичното отделение в клиниката в Стара Загора.

На официалното предаване на дарението присъстваха работещите в отделението, ученици от райковското основно училище, ръководството на болницата,семейство Митови и дарители.

Facebook Comments