Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Местят общината в Доспат и правят нов център

Нов градски център ще правят в Доспат, там ще бъде преместена и общината.

Новият център ще е на мястото на стадиона. Сега съществуващото футболно игрище с изкуствена настилка, попадащо в имота на стадиона, ще се премести близо до Спортната зала. Така ще се направи инфраструктурна връзка с обектите Екопарк, Парк-музей на Родопската чешма, Спортната зала и Средно училище „Д. Благоев“.

Общинска администрация също ще се премести в друга сграда – тази на ул. „Кап. Петко Войвода“, където ще се оформи новият център.

Общинският съвет разреши на кмета Елин Радев да изработи подробен устройствен план и план за регулация и застрояване на нов градски център.

Мотивите на кмета инж. Елин Радев са, че Доспат се нуждае в централната си част от съвременно обществено пространство с нови площи за обществено обслужване, паркиране и обособяване на пешеходна зона с обществени пространства, където да се провеждат събития от местно и национално ниво и да се популяризира туризмът.

По предложение на кмета в Доспат се създава общинското социално предприятие „Озеленяване и благоустройство“. В него ще бъдат назначени 36 лица за една година, а финансирането му е обезпечено с проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Със средства, осигурени чрез МИГ „Високи Западни Родопи“, общината ще изпълнява проекти за изграждане на спортни площадки в селата Змеица, Барутин и Бръщен.

„От ПУДООС община Доспат спечели проект за изграждането на детска площадка в с. Любча. Изграждането на новата сграда към ОУ „Христо Ботев“ – с. Късак, също е започнало. Договорите за ремонт на старата и изграждане на новата сграда са сключени с избраните изпълнители. Предвидено е в рамките на ваканцията дейностите да бъдат изпълнени“, заяви кметът на Доспат.

Facebook Comments