Министерска почит за 96-годишния скиор бай Иван, той се отблагодари с родопска торба

С грамота за изключителни заслуги в развитието на туризма беше награден днес талисманът на курорта Пампорово Иван Раев. Той получи отличието от министъра на туризма и вицепремиер Марияна Николова.

Познатият на поколения чепеларци Иван Раев, или просто бай Иван е на 96 години и е най-дългогодишният скиор в България. На Пампорово той често може да бъде видян как раздава на туристи борови, елови или смърчови клонки за добре дошли на пистите.

Иван Раев подарява ръчно тъкана родопска торба на министър Николова.

Най-възрастният практикуващ скиор бе почетен от министърката няколко дни след като я посрещна на долната лифтова станция на ски зоната Мечи чал при посещението й в община Чепеларе.

Тогава той дари министър Николова с клонка смърч за здраве и дълголетие и с чифт везани родопски терлици – за спомен.

„Искам да Ви поздравя за неуморния дух и неугасващото желание, с което вече толкова много години се качвате на ските“, заяви вицепремиерът, докато връчваше отличията на заслужилия чепеларец.

“Вие сте доказателство, че мотото ни „Зимните спортове укрепват Вашето здраве” е вярно“, коментира тя и пожела на бай Иван още дълги години да се радва на любимите си занимания.

Освен грамота за изключителни заслуги в развитието на туризма, вицепремиерът връчи на достолепния чепеларец и символа на страната ни – българската роза.

Бай Иван, който и този път не беше отишъл на срещата с празни ръце, пожела на вицепремиера и на нейния екип също здраве и дълголетие и я дари с ръчно тъкана родопска торба.