Рекордни скорости в участък с концентрация на ПТП

Рекордни превишения на позволената скорост констатираха служители на „Пътна полиция“ при РУ-Златоград. Това е установено по време на проведени специализирани полицейски операции за пътна безопасност, съобщиха от полицията

На 17.01.2021г. в 00:45 часа на републикански път III-867 (извън населено място – община Златоград) при ограничение от 60 км/ч, въведено с пътен знак В-26, е засечена скорост 130 км/ч. В този случай превишението е със 70 км/ч над допустимото. Предвидената в Закона за движение по пътищата санкция е глоба в размер на 800лв.

На 22.01.2021г. в 21:47 часа на републикански път III-867 (извън населено място – община Златоград) при общо въведено ограничение за извън населено място от 90 км/ч е засечена скорост 158 км/ч. Превишението е с 68 км/ч над допустимото, за което е предвидено наказание глоба в размер на 750лв.

И двете нарушения, констатирани с техническо средство, са в участък с концентрация на ПТП, където има произшествия със загинали участници в движението.

„С цел осигуряване на пътна безопасност и недопускане на пътно-транспортни произшествия, специализирани полицейски операции ще се провеждат в различни населени места по всяко време на денонощието. Обръщаме внимание на водачите и на пешеходците, че задължение на всички участници в движението е безопасността и недопускане на произшествия с пострадали граждани“, сочат от полицията.