Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Млади доброволци от Смолян на симпозиум за пожарникари в Будапеща

Трима младежи от Смолян, членове на Младежкия доброволен отряд при РСПБЗН Смолян, заедно с двама ръководители представляваха България на 14-ия Международен симпозиум за млади пожарникари в град Будапеща, Унгария.

Симпозиумът се организира от комисията на CTIF за младежки лидери и в него взеха участие 15 държави от Европа. По време на симпозиума делегатите взеха участие в различни уъркшопове, като дискутираха теми като „Как да привличаме деца за членове на млад огнеборец?“, „Как да организираме действия при наводнение?“, „Какви са нашите задължения като граждани на своята държава?“ и други. 

Домакините се бяха постарали младежите да имат достатъчно време да се запознаят помежду си и да обменят информация относно начина на организация на дейността на младежките пожарни отряди в различните държави.

В програмата на симпозиума бе включено и посещение на пожарна служба в град Будапеща. В свободното време  младите пожарникари разгледали забележителностите на града, а пътуването им било осъществено с подкрепата на община Смолян.

Facebook Comments