Млади влюбени се сгодиха на панорамната площадка над Могилица

Смолянчанка каза „Да“ на своя любим високо в Родопите – на панорамната площадка „Върхът“ над село Могилица. Даниел Чаркаджиев избрал мястото, на което да предложи любовта си на Дафни за цял живот, защото Могилица е родното му село. Пейзажът там е много красив, а подобно събитие не се е случвало, тъй като панорамната площадка е направена преди няколко месеца.

Всъщност точно под краката им местността вчера била обвита в гъста мъгла и на снимките двамата са сякаш върху море, сами на света.

„По малко странен начин се намерихме, защото Дафни през последните години беше в чужбина. Тя учи и работи в Германия. Идваше си само на почивки в Смолян. Преди около година се запознахме в Смолян. Влюбихме се и стана така, че тя замина, но нашата любов си продължи. След около 2-3 месеца се прибра отново и решихме, че сме готови да заживеем заедно. Заминах и аз за Германия. Вече половин годинка сме си заедно. Тя учи за медицинска сестра и практикува. Аз се занимавам с вътрешно строителство. С баща й работим заедно и междувременно се занимаваме с транспорт“, разказа Даниел.  

Дафни Горсова нямала представа какво е замислил нейният любим. Даниел решил да й предложи там, защото е много красиво, освен това е неговото родно място. Той със семейството му също живеят в Смолян, но местностите около Могилица топлят сърцето му.

„Откак разбрах, че има нова площадка в Могилица, реших там да й предложа. Мисля, че сме едни от първите, даже първите, които ще направят подобно нещо. Избрахме и времето. Горе беше като приказка. Точно на пет метра горе долу под нас всичко беше потънало в гъста мъгла. Имахме горе-долу 15 минути преди да се е вдигнала мъглата.

Тя изобщо не знаеше. Даже през целия път ми казваше, че не иска да се снима, защото предната вечер купонясвахме. Бях й казал, че ще отидем просто за да разгледаме и да се снимаме. Когато се качихме на площадката, я попитах дали се радва на гледката и че успяхме да дойдем в това хубаво време. Тя каза: „Приказно е!“. Помолих я да си затвори очите за малко, за да й задам важен въпрос. В момента, в който й казах така и пуснах ръката й, за да извадя пръстена, тя се разплака“, с вълнение разказва Даниел за мига, в който момичето му отговаря: „Да“.

На щастливото събитие присъствали само брат му и неговата съпруга, която запечатала щастливото събитие.