Момченце, заснело 87 европейски обекта в община Смолян, получи специална награда

Днес, 1 юни 2021 г., Областният информационен център (ОИЦ) в Смолян награди участниците в онлайн фотоконкурса „Европейският съюз в моята община“. Десетки участници от всички общини на област Смолян запечатаха близо 700 снимки на обекти, реализирани с подкрепата на Европейския съюз. Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите от областта да се информират, открият и заснемат табели на проекти, финансирани с европейски средства.

Първенец по брой участници е община Смолян, откъдето е и Петър Славчев, който получи специална награда за най-голям брой заснети обекти – 87. Той сподели, че до момента не е предполагал колко много проекти, реализирани със средства от ЕС, има в община Смолян и е останал приятно изненадан.

Най-малкият участник в онлайн фотоконкурса е 4-годишният Атанас от община Чепеларе, който по думите на своите родители, много се е забавлявал, търсейки информационните табели.

Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Смолян г-н Марин Захариев, който поздрави всички включили се в конкурса за активността им и затова, че са успели да видят как Европейският съюз е променил тяхната община. Той ги призова да бъдат все така будни, да се развиват и да не забравят колко е важно всички заедно да опазваме направеното.

Управителят на ОИЦ-Смолян г-жа Цветанка Генчева благодари на всички присъстващи и ги насърчи никога да не спират да търсят, да искат учат нови неща, защото по този начин се развиват и вървят напред.