Момчето, блъснало 5-има пешеходци край Триград, не знае, че са живи

16-годишният Крис Младенов, който удари с „Ауди“ петима пешеходци край Триград и избяга, не знае, че пострадалите са живи. Телефонът му е паднал на метри от катастрофата и като няма връзка със света, вероятно мисли, че е причинил смърт при сблъсъка.

В уплахата си момчето побегна непосредствено след катастрофата, разказали очевидци на инцидента в събота срещу неделя. От тогава неправоспособният водач е в неизвестност, обявен е за общодържавно издирване.

„Дано намерят момчето живо и здраво – то ще се поправи, защото катастрофата ще му е урок за цял живот. Вината за случилото се не е негова, а на родителите му, оставили кола на непълнолетен без книжка“, казват жители на селото.

„Бях дежурен фелдшер, участвах в трагедията, беше като на война“, написа Джамал Вели под публикация за инцидента във Фейсбук.

Фелдшерът Джамал Вели

В събота срещу неделя петима семейни приятели от София с две деца – на 6 и 11 години, се прибирали пеша към хотела след вечеря в хижата. Били на правия участък след първия завой, когато внезапно ги връхлита мощното возило.

Неправоспособният шофьор не могъл да овладее колата след завоя и ударил петима от пешеходците. Единият от тях изхвърчал в близката градина. Търсили го половин час с фенери.

Майката на 6-годишното момиче – Катя, е със счупен таз. 6-годишната й дъщеря Изабела е с комоцио и контузни рани по главата и лицето. Най-тежко е пострадал Валентин Нечев, чието коляно било обърнато наопаки, но има и други поражения, казаха от Триград. Друг възрастен и по-голямото дете са с по-леки наранявания. Всички пострадали се лекуват в смолянската болница без опасност за живота.

Само двама от седемте пешеходци останали невредими.

Крис Младенов е от София, майка му е от Триград, а баща му – от Кошница.

Facebook Comments