Плувецът Петър Стойчев грейна върху етикет на бира в Канада

Световният и европейски шампион по плуване Петър Стойчев грейна върху етикет на бира в Канада. Новата марка пиво „Stoychev“ вече е хит на пазара. Пусната е от местна пивоварна с 4,6 алкохолни градуса. Стратегията й била да пуска серии с известни личности.

Шампионът в открити води е една от най-почитаните звезди на спорта в Канада, тъй като Стойчев има 22 победи в канадски състезания – маратоните Робервал и Магок.

Бирата се продава най-вече на територията на Квебек –най-голямата по площ провинция и втората по население (над 7,5 млн. души). Харесват я и в Монреал.

Цената на бутилката е 4,99 канадски долара –или 6,63 български лева.

„Пуснаха я в производство от това лято. Обадиха ми се от бирена компания с молба моето име и лик да бъдат на етикета. Не съм пил от нея. Не съм привърженик на бирата“, каза Петър Стойчев.

Единственото му условие било с част от приходите да бъдат подпомагани организационните комитети на състезанията, в които заради победите си получи прозвището „Краля на езерото“.

Това не е първият случай, в който името на известния плувец се ползва с комерсиална цел. Лицето на спортиста, чиято кариера започва от Смолян и е негов почетен гражданин, се използва преди десет години и в Аржентина като рекламно лице в ресторантите „Макдоналдс“ по време на стартовете на Световната купа.

Facebook Comments