Мотоциклетист се удари в мантинела, хванаха двама с халюциногенни гъби      

 

Вчера на пътя между Кричим и Девин е катастрофирал мотоциклетист от Панагюрище. Инцидентът е станал към 16,30 часа, когато моторът на 33-годишния Ц.У., несъобразявайки скоростта за движение с релефа на местността, поднася на дясна крива, минава през насрещната лента, удря се от ляво в еластична ограда /мантинела/ и застава на пътното платно по посока на движението си.

При удара е ранен водачът, който е транспортиран от екип на ФСМП-Девин в МБАЛ-Пловдив. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Същия ден е започнато бързо производство срещу 62-годишния С.К. от гр.Златоград, който е хванат да управлява „Фолксваген Голф“ след употреба на алкохол с концентрация 1.61 % промила, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа.

17-годишна от Неделино с инициали С.М. е арестувана заради притежание на 1,44 грама марихуана.

Двама младежи на 23 и на 29 години от Хасково са арестувани в местността „Картола, землище на Момчиловци с халюциногенни гъби. Единият имал 37,71 грама, а другият – 22,70 грама.