Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Музикант и банкова служителка от Пловдив са застреляните в Пампорово, открили ги синът на кмета и негови приятели

Застреляните снощи в кола в Пампорово по пътя между хотел „Стрийм ризорт“ и вилно селище „Малина“ са 48-годишен музикант и 41-годишна банкова служителка от Пловдив. На зловещата находка се натъкнали Тодор Мелемов – син на кмета на Смолян, и двама негови приятели. Помислили, че са закъсали и спрели да помогнат. Тогава видели окървавеното лице на мъжа. Веднага подали сигнал на тел. 112 и изчакали да дойде наряд на полицията. По първоначални данни стрелбата е извършена в интервала между 21 и 23 часа. Сигналът е подаден в 23,35 часа.

„Мъжът бил на шофьорското място. Целият в черни дрехи. Пистолетът – незаконно притежаван, бил на скута му. Той е с една огнестрелна рана в главата, а жената до него – с три: една в главата и две в гърдите“, съобщи ст. комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян. Той заедно с говорителя на Окръжна прокуратура Недко Симов дадоха съвместен брифинг преди обед.

Телата им са откарани за аутопсия в смолянската болница, която още не е приключила. От полицията и прокуратурата отказаха да съобщят имената на двамата починали, тъй като все още не са известени техните близки. Самоличността им е установена в съвместни действия с ОД на МВР – Пловдив.

Данните от там са, че двамата живеели на семейни начала. Жената била разведена, а мъжът останал вдовец преди години. Жената има непълнолетна дъщеря, а мъжът – пълнолетен син.

Мъжът не е криминално проявен, нямало данни да е работил на постоянно място, бил е музикант, но не уточниха дали изпълнител или инструменталист. А жената точно преди два дни е започнала работа с договор като банков служител в Пампорово.

„Досъдебното производство, образувано от прокуратурата, е за умишлено убийство. Предстои да бъде извършена балистична и трасологична експертиза, които да докажат със сигурност дали намереното оръжие е това, с което са произведени изстрелите. Предстои назначаването и на други експертизи. В момента се извършва тройна съдебно-медицинска и биологична експертиза за намерените на място биологични следи, кръв и др. Ще бъдат извършени разпити на свидетели за установяване на фактите и обстоятелствата, които предхождат събитието“, посочи прокурор Симов.

По думите му към настоящия момент може да се каже с категоричност, че са запазени всички следи от местопроизшествието. При първия оглед по тялото на жената не са открити следи от съпротива или борба. Автомобилът е прибран в полицията и запечатан за последващи експертизи.

Работи се по всички възможни версии, но водеща засега е за убийство и самоубийство. Предстои да бъде изяснен и мотивът, но вероятно причините са лични взаимоотношения на двамата. Досега не са открити предсмъртни писма, които да насочат разследващите.

По отношение на човека, съобщил за инцидента комисар Димов каза, че поведението му било изключително достойно. „Човекът вижда автомобил, спрян встрани на пътното платно, с включени габарити. Спират с идеята да окажат помощ, тъй като по това време вали сняг. През прозореца вижда окървавен мъж. Веднага подава сигнал в полицията. Изчаква наш екип да отиде на място. Изрази готовност за пълно съдействие, предостави данни, телефони за съдействие по случая, тъй като това е човекът, намерил първи починалите“, посочи шефът на полицията.

Оказа се, че на зловещата находка са се натъкнали Тодор Мелемов – синът на кмета на Смолян, и двама негови приятели.

„Пътувахме от Пампорово към Стойките. Видяхме кола, която беше на габарити с работещи чистачки, отбила в едното платно. Снегът върху колата беше стопен, а валеше. Снегорин беше минал и беше заобиколил колата. Навсякъде другаде беше изчистено. Помислихме, че е закъсал човек и спряхме да му помогнем. В тъмното не се виждаше. После светнахме с фенерче и видяхме, че има човек вътре. Мислехме, че може да му е лошо, затова да е спрял. Но видяхме, че шофьорът има рана на главата и целият е в кръв. После видяхме, че има и жена. Беше страшна гледка. Подадохме сигнал на 112. Дойдоха полицаи, линейка. Установиха, че хората са мъртви. Тогава дойдоха и други следователи. Доколкото можехме, съдействахме“, обясни Тодор.

Докато момчетата стояли да изчакат полицията спрели чистачките, явно колата е била отбита, но със запален двигател в началото. „Доколкото разбрах, тази кола в 9 часа е била там. Ние в 11 и нещо подадохме сигнал“, допълни той.

Facebook Comments