Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

На 20 май в Беден ще избират нов кмет

На 20 май т. г. в девинското село Беден ще се проведат избори за кмет. Частичният вот е насрочен с указ на президента Румен Радев от 16 март.

Беден остана без кмет, защото избраният през 2015 г. за първенец на селото Захари Стоилов замина на гурбет във Франция. Той напуснал страната в началото на годината с още няколко човека от селото, но си взел отпуск.

Стоилов искал да се презастрахова и да си запази работата, ако нещо в чужбина не е наред, но явно условията на работа са се оказали добри и той останал зад граница.

Този случай не е прецедент за община Девин. Същото преди години направи кметът на село Стоманово, който отиде на гурбет в Испания.

През ноември месец миналата година пък оставка подаде най-младият кмет в Родопите Анит Божанов. Селото му Корита вече се управлява от кметски наместник. Диляна Сариева е назначена от кмета на Рудозем и там няма да се провеждат частични избори. Причината е, жителите на Корита са намалели и са под минимума от 300.

Божанов напуснал кметуването заради ниска заплата и отишъл в частна фирма, където му плащали много по-добре.

Facebook Comments