Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

„ЧЕЗ Трейд България“ ще доставя ток на Рудозем и Мадан

Фирмата „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, която е в процедура по продажба на Гинка Върбакова от Пазарджик и фирмата й „Инерком“, ще доставя ток на общините Рудозем и Мадан.

Енергийното дружество е класирано на първо място в обществена поръчка за доставка на нетна електрическа енергия и избор на координатор на балансираща група за нуждите на община Рудозем.

На 14 март е бил сключен договор с „ЧЕЗ Трейд България“ на стойност 94 475 лв., който вчера е докладван в Агенцията за обществени поръчки.

Три фирми са кандидатствали пред местната управа за доставчик на ел.енергия. Другите две са „Мост Енерджи“АД и „Енекод“ АД.

До края в процедурата са достигнали само ЧЕЗ и „Мост Енерджи“.

ЧЕЗ е класирана на първо място заради предложена по-ниска цена на доставката – 84,3 лева за MWh нетна електрическа енергия спрямо 85 лв./MWh на конкурента й.

„Енекод“ АД е отпадналаа от класирането, заради недоокомплектовани документи – не е представила допълнително изисканата информация от комисията в законоустановения срок.

Със същата фирма община Мадан е сключила договор през януари месец  т. г. за 126 879 лв. без ДДС.

Facebook Comments