Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пясъкът трябва да се махне до месец след като приключи дейността

Съгласно договорите, които имаме с пътноподдържащата фирма, в едномесечен срок след приключване на дейностите пясъкът трябва да бъде прибран. На този етап в Смолян и Чепеларе този процес е започнал. Това съобщи инж. Костадинка Миланова – шеф на Областно пътно управление (ОПУ) в Смолян по време на областно заседание за безопасност на движението. Тя заяви, че следят за това правило. Контролират. И са безкомпромисни.

Цветните пешеходни пътеки са извън закона, трябва да са бели – стана ясно на форума, проведен при областния управител Недялко Славов. Привеждането им съгласно нормативната уредба ще е ангажимент на общините.

За изкуствените неравности регламентът е особен – със заповед на кмета на общината се сформирра и комисия с представители на ОПУ и Пътна полиция. Тя определя местата, където би следвало да бъдат изградени. По-късно ангажимент на общината е изготвянето на проект, който трябва да бъде съгласуван с Пътна полиция. Изграждането на неравностите е ангажимент на ОПУ и полагането на хоризонталната маркировка. А на общините грижа е вертикалната сигнализация и съответната осветеност.

По думите на Миланова от и тази година ще подобряват пътната и маркировка и вертикалната сигнализация, особено около детски градини и училища. Имат задание за 80 000 лв. да възстановят мантинели.

В началото на април месец ще започне запълването на дупки и отводняване на пътищата по републиканската пътна мрежа.

Facebook Comments