На Мечи чал Пампорово закрива летния сезон

Със зрелищно състезание по спускане с планински велосипеди през уикенда Пампорово ще закрие летния сезон. Близо 100 състезатели от всички краища на България пристигат в курорта за него, съобщиха от дружеството.

На 21 и 22 септември във Велопарк Пампорово – зона Мечи чал, ще се проведе пети, предпоседен  кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2019.

В събитието ще се включат някои от най-добрите ни колоездачи, които ще се борят за спечелването на призовите места и за точки в генералната ранглиста на турнира.

Към момента заявка за участие са дали близо 100 състезатели, като освен от България се очаква да пристигнат участници и от съседните страни.
Екстремната надпревара ще се проведе по трасето за спускане под връх Мечи чал над град Чепеларе, което е едно от най-интересните в шампионата за тази година.

Състезателното трасе, носещо името „Брус Лий“, е с дължина над 3500 метра, което го нарежда на първо място в сериите и включва множество технични участъци с корени и камъни, стръмни отсечки, скокове и виражи, а някои от състезателите успяват на определени места да развият скорост над 80 км/ч по маршрута.

Състезанието през уикенда ще бъде и официалното закриване на летния туристически сезон в Пампорово-Мечи чал.

В понеделник ще е последният работен ден на лифтовете, в който колоездачи и туристи могат да се възползват от лесния достъп до планината и вело трасетата.