На приключения по Чаирите край Триград отиват деца от Стара Загора  

На четиридневен Великденски изследователски лагер в местността „Чаирски езера“ на Родопите отиват 12 деца от Стара Загора.

Организатор на лагера е клубът „Роден за приключения“ с ръководител Владимир Крумов.

Малчуганите, на които им предстои тръгване утре, са между 11 и 15 години.

„Пътят дотам е доста дълъг. От Стара Загора до Пловдив ще пътуват, което за някои от децата ще е за първи път. От Пловдив до разклона за Чаирите по пътя за Триград ще пътуват с автобус. След това пеша ще се изкачат до хижа „Чаирски езера““, обясни Крумов.

„Има планиран поход до едно изоставено родопско село Чамла, посещаване на Ягодинската пещера. Организирали сме групови тимбилдинги за децата, търсене на съкровища, лагерен огън. И понеже е Великден, всеки ден има кратки събития, свързани с празника“, допълни той.

Местността Чаирите е известна с т. нар. „Пияната гора“. Дърветата в нея са наклонени по невероятно странен начин, защото теренът е свлачищен. Много от тях са наполовина изкоререни, но продължават да растат. Всяко отцепване на парче земя в годините назад е причинило промяна в посоката на растежа им, защото дърветата се стремят да възстановят вертикалното си положение спрямо земята. Така са придобили зигзагообразни и много странно пречупени форми. И влязъл в нея, у човек се появява усещането, че е в невероятен горски свят – вдън горите тилилейски, и трудно може да се върне.