Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Над 15 села са още без ток, отменят частично бедственото положение в Смолян

Над 15 населени места в община Смолян са още без електричество, ще отменим частично бедственото положение, съобщи зам.-кметът Марияна Цекова. 

„От EVN ни информират, че електропроводите от Смолян през Герзовица и през Турян са прекъснати там, където са били най-големите ветроломи и има сняг. Прекъснати са повече от 30 междустълбия. Те захранват Кремене и съставните махали, вкл. Киселчово и част от махалите по поречието на река Арда. Екипите на Енергото се опитват да отстранят повредите, но докато не пробием стария път от Турян към билото на Кремене, където е най-тежко положението, ще се забавят. В село Пещера няма ток и скоро няма да има. Частично село Турян е било захранено, но сега се опитват да го захранят напълно. Виево и Кутела също нямат ток. Надяват се до няколко часа да им пуснат“, посочи Цекова.

Тя обясни, че малките населени места, които през изтеклата нощ са имали ток, са били аварийно включени. Сега отново са без електричество, защото се опитват да отстранят повредите.

За Кремене и Киселчово може би ще включат агрегати. „В този район положението с електропреносната мрежа е същото като при бедствието през 2015 г.“, коментира зам.-кметът.

Facebook Comments