Наградиха малките футболни шампиони в Златоград

По времето, когато светът е футбол, в най-южния град на България малки бъдещи футболни звезди демонстрираха защо тази игра е най-великата и в продължение на пет дни дадоха най-доброто от себе си и превърнаха турнира в истински спортен празник.

За пета поредна година Златоград бе арена на футболни срещи чрез състезанието „Шампион на шампионите `2018“, в което млади таланти от цяла България показаха нестихващ ентусиазъм, умения с топката и създадоха много настроение и емоции у всички любители на футболната игра. Над двадесет отбора, в три различни възрасти, взеха участие в състезанието, което се превръща в едно от най-големите спортни събития в района на Родопите. 
След петдневни битки на терена на стадиона в Златоград, въпреки дъжда и лошите климатични условия, децата се раздадоха докрай и се представиха повече от достойно. След изиграването и на последните срещи, класирането в отделните възрасти бе следното:

При децата, родени 2006 година:
1. ФК „Димитровград”
2. ДФК „Звездичка” – гр. Бургас
3. ФК „Родопа” – гр. Смолян

При децата, родени 2007 година:
1. ФК „Арес” – гр. София
2. ФК „Спартак” – гр. Пловдив
3. ФК „Арена Запад”– гр. Казанлък

При децата, родени 2008-2009 година:
1. ФК „Арена Запад” – гр. Казанлък
2. ФК „Царско Село” – гр. София
3. ФК „Барокко” – гр. София

Награждаването на победителите и техните подгласници се състоя на 24.06.2018 /неделя/, на централния площад в Златоград, където те получиха от кмета на община Златоград Мирослав Янчев купи, медали и други предметни награди.

Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници, треньори, съдии и гости на турнира останаха доволни от организацията и заявиха готовност да посетят Златоград и следващата година.

Пресцентър на община Златоград