Напушени шофьори и марихуана в двора на затвора откри полицията

Напушени шофьори, марихуана в двора на затвора и момиче, изхвърлило джоинт от кола, залови полицията в Смолянско през последните дни.

В петък около 17.05 ч. 22-годишен от Елховец – Рудоземско, на разклона за махала „Байкушевци“ е заловен да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества. Младият мъж е бил напушен с марихуана, заради което е  задържан за 24 часа в РУ-Мадан.

Същата вечер около 22.10 часа при извършена полицейска проверка на ул. „България“ пътничката в лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишен златоградчанин, изхвърлила полиетиленова чанта, съдържаща марихуана с общо тегло 169,06 грама. При задържането на 27-годишната пътничка тя доброволно предала 4 броя хапчета метаамфетамин с тегло 5,75 грама.

В Пампорово пък, към 18,40 часа при полицейско претърсване в хотел у 48-годишен мъж, представил се за гражданин на Великобритания, е намерен полиетиленов плик с брутно тегло 10,85 грама марихуана. Чужденецът нямал документи за самоличност. Задържали са го за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе.

В събота около 17.20 ч. дежурният от затвора сигнализирал в полицията, че е открил изхвърлена цигарена кутия до оградата от външната страна на двора на общежитието. Вътре имало 13 полиетиленови свитъци с общо тегло 2,2 грама канабис. Местопроизшествието посетено от дежурна оперативна група при РУ и ОД МВР – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Почти по същото време е била извършена полицейска проверка на ул. „арх. Петър Петров“ в Смолян. У 25-годишна смолянчанка са открити 9 полиетиленови свитъка с марихуана с общо тегло е 8,6 грама. Младата жена е задържана за 24 часа в РУ-Смолян.

В Мадан бил хванат 28-годишен рудоземчанин да управлява лек автомобил „Сеат Кордоба“ след употреба на алкохол в неделя. Пробата отчела 1,67 промила.

От Чепеларе има съобщение, че между петък и събота някой е счупил страничните огледала на паркирания му служебен лек автомобил „Тойота Авенсис“. Хванат е един шофьор, чиято книжка е била отнета преди време.

Заловен е и извършителят на домова кражба. На 19 януари била получена жалба от жител на Мадан, че са му откраднали 250 лева от джоба на панталон. Крадецът е 19-годишен маданчанин, криминално проявен.

Facebook Comments