Най-добър сред ансамблите за 2017-та е „Родопа“

Фолклорният ансамбъл „Родопа“ е обявен за Ансамбъл на 2017 г. Постановка на годината е неговият спектакъл „Невястата“, а хореограф на годината – Сийка Василева от ансамбъл „Родопа“.

Решението на журито, определило годишните фолклорни награди бе обявено преди церемонията по връчването им. Наградите за 2017 г. се посвещават на Надка Караджова по случай 80 години от нейното рождение, а инициативата за фолклорните призове е на сдружение „Наследниците на фолклорния огън“ с председател Константин Лазаров.

Годишните фолклорни награди 2017 ще се връчат на 8 декември 2017 година в Пазарджик.

Организатори, съорганизатори и консултанти са видни представители в областта на българската фолклорна музика и танци според регламента.
Статутът определя начина на номиниране в годишните фолклорни награди, а гласуването по предложените номинации е от компетентното жури. Негов председател е Калинка Згурова, а членовее са Никола Колев, Недялко Недялков и Илка Димитрова.

От основаването си ансамбъл „Родопа“ има над 6000 концерта и с годините придобива все по-голяма популярност и признание. Приносът на ФА „Родопа“ за запазването на фолклорното наследство на Родопите е изключителен.

Facebook Comments