Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Най-после заработи Център за инвазивна кардиология в Смолян

С поставения стент на постъпила по спешност 29-годишна жена днес на заработи новият Център за инвазивна кардиология в МБАЛ – Смолян. Пациентката е постъпила за лечение с тежък инфаркт, съобщиха от областната болница.

„Интервенцията мина успешно и пациентката е в стабилно състояние. В момента, в който беше поставен стентът, тя вече нямаше никакви оплаквания“, каза началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова.

„Районът на Смолян има остра нужда от структура за инвазивна кардиология и ние положихме усилия да се изгради този център. Той дава възможност за равнопоставен достъп на хората, страдащи от сърдечно-съдови и мозъчни заболявания, които са водещи по смъртност в региона“, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев.

МБАЛ – Смолян има подписан договор със РЗОК, манипулациите се извършват по клинична пътека и са напълно безплатни за пациентите.

Центърът за инвазивна кардиология бе създаден с целева субсидия на стойност 1 000 000 лв., предоставена от Министерството на здравеопазването.

Звеното е обособено в югоизточната част на отделението. Стационарът се състои от четири стаи за болни преди процедурата и за наблюдение след това. Залата, където се извършват интервенциите, е с необходимата защита срещу йонизиращи лъчения.

Facebook Comments