Назначават още 10 военни в Алпийския полк на Смолян  

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 185 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен, Благоевград, Сливен, Асеновград, Смолян, Пловдив и с. Мусачево.

Конкретно за Алпийския полк в Смолян новоназначените военни ще бъдат десет на брой. От тях двама ще бъдат на длъжност „пълнач на зенитна установка“, трима санитари и по един младши алпинист, помощник-мерач на картечница, помощник-гранатометчик, шофьор-радиотелефонист и „номер от разчет на 120 мм самоходна минохвъргачка“.

До 22 март 2019 г. кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие.

Конкурсът ще се проведе за времето от 13 до 21 май 2019 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Facebook Comments

admin

Администратор.