Недялко Славов: Трябва да вярваме в доброто и да превърнем добротата в своя висша ценност

За да направим България по-добро място за живеене, на първо място трябва да я обикнем. Аз считам, че с конкурса „Аз раста патриот“ правим точно това. Трябва да вярваме в доброто и да превърнем добротата в своя висша ценност, заяви областният управител на Смолян Недялко Славов на финала на четвъртото издание на конкурса.

Той изрази радостта си, че тази инициатива е вече традиция и изказа специални благодарности към журналистката Петя Гайдарова от в-к „Марица“, която инициира конкурса преди четири години.

„Дълбоко вярвам в полезния ефект на тази инициатива. В нея аз и екипът ми влагаме много емоция и сърцатост“, каза още Славов, като пожела благоденствие и здраве на всички.

Журналистката Петя Гайдарова призова децата да обличат народната носия винаги, когато имат тази възможност, защото никой приказен герой няма по-прекрасна премяна от тази. Тя благодари на родителите, че възпитават децата си в патриотичен дух, на областния управител и екипа му за приетата присърце идея и превръщането й в ежегодна традиция, както и за организацията по провеждане на конкурса.

Участнички в тазгодишното издание на фотоконкурса „Аз раста патриот“ зарадваха публиката със свои изпълнения. Емили Мушкова от Неделино разчувства всички със стихотворението на Христо Ботев „Хаджи Димитър“. Ивон Хаджийска, под съпровода на гайдаря Стоян Гушков изпълни родопската песен „Мъри Радо, бела Радо“.      Талантливите деца от ОДК-Смолян също допринесоха за празничното настроение с музикалните си изпълнения.

В четвъртото издание на конкурса „Аз раста патриот“ се включиха 90 деца от цялата Смолянска област. 75 участваха във фотоконкурса и 15 написаха есе на тема „Видях доброто“.