Немец и маданчанин с щедро дарение за децата в ЦСРИ „Детелина“

Водна кула, акрилно огледало, LED-панел, UV-фигури и тежко одеяло за нуждите на децата – потребители в Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) „Детелина“ бяха дарени вчера.

Зад добрата кауза застанаха за пореден път собственикът на немската фирма „HB Schutzbekleidung“- Клаус Бертхолд и местният бизнесмен Ясен Керменов – собственик на фирма „Омелия“.

Общата стойност на направеното дарение е 2500 лв.

Припомняме, че през 2012г. те дариха 205 чисто нови дюшеци в ОДЗ „Елица“, подсигуриха екипчета за детския футболен отбор, а за ЦСРИ „Детелина“ това е втори жест, тъй като през изминалата година те подариха пътека за рехабилитация.

Дарението бе връчено в присъствието на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов,неговия заместник Явор Орлов, ръководителя на центъра Ирина Профирова, гости от Германия и др.

Градоначалникът благодари на дарителите за благородния жест. От своя страна подари на Клаус Бертхолд родопска кукла, облечена в автентична носия, и колекция от различни уникални кристали.

„Приемете този подарък от името на цялата общественост в Мадан за различните дарения, които направихте в годините, и знайте, че винаги сте добре дошли при нас“, каза Молайснов.

Ръководителят на центъра сподели, че новите придобивки значително ще допринесат за качеството на услугите и различните нужди на децата, ще улеснят тяхната работа за развитие на фината моторика и психичната устойчивост на децата.

В момента социалното заведение е посещавано от 52 деца, за които с любов и търпение се грижи екип от специалисти. По-малките посещават детски градини, а по-големите – училища. ЦСРИ посещават по изготвен график.

По инициатива на кмета в центъра бе направен ремонт, който осезаемо разшири и освежи помещенията, като бяха обособени медицински кабинет, зала за рехабилитация, зала за трудотерапия, кабинет за социални дейности.

След ремонта Молайсенов осигури и изключително необходимото превозно средство, модифицирано и адаптирано за превоз на хора с увреждания. То значително улесни достъпа на децата до центъра. Това от една страна облекчи децата и техните родители, а от друга създава възможност повече деца в затруднения да могат да се възползват от предоставяните услуги.

Facebook Comments