Николай Мелемов, ГЕРБ: Ще създам общински футболен клуб и ще го оглавя

Ако бъда избран за кмет на Смолян, ще създам обединен общински футболен клуб и ще го оглавя, за да има спокойствие. Както има бюджет за ансамбъл „Родопа“, така ще има бюджет и за футболния клуб, за да няма драми. Ако някой голям бизнесмен много обича футбола, също може да го подпомага. Това заяви кандидатът за трети мандат от ГЕРБ Николай Мелемов на среща със спортни деятели в Смолян. Заедно с него присъстваха и кандидатите за общинските съветници Марин Захариев, Божидар Шуманов и Петър Мирчев.

По думите му всяка община е различна, но в Смолян футболният клуб трябва да е общински, за да има бюджет, никой да не се меси на ръководството в тренировъчната дейност.

Според Мелемов децата трябва да имат самочувствие, че играят за града, облечени в неговите фланелки, с герба на Смолян. Той каза, че е обмислял този вариант дълго време, но смята, че футболът в града се нуждае от обединителна, консенсусна фигура, която няма личен интерес, но за който този спорт има огромно значение за подрастващите и за града.

„За това говорим“, „Това трябва да стане“, „Друго решение няма“ – бяха част от коментарите на участници в срещата.

Кандидат-кметът поясни, че да стане президент на бъдещ общински футболен клуб е предизборно обещание и сериозно намерение, което смята да предложи на Общинския съвет, защото без негово разрешение то е неизпълнимо.

Бившият регионален представител на БФС Георги Чешмеджиев се зарече, че когато Мелемов предложи да има общински футболен клуб, той ще бъде в залата, за да гледа кои ще гласуват против. „Защото това значи, че са против децата на Смолян. Има футбол и още 49 вида спорт. Друга магия като футбола няма. Като почнем от детските градини – горе-долу 60% от цялото поколение на Смолян е на стадиона“, обобщи Чешмеджиев.

Той каза, че Мелемов е награден от УЕФА за това, че базата е във върхова форма, но е срамота, че при толкова добра спортна инфраструктура, при здрави и прави треньори, се чудят какво да правят.

„И футболистите, които са били преди 20 години, знаят, че на такава база се радват за пръв път в техния живот. Хората като мен знаят от какво сме почнали, какво сме минали. Казвам го като бивш треньор на „Родопа – Смолян“ и като човек, който преди година-две е бил във футбола. Като най-възрастен искам от мое име и от името на всички мои момчета от футбола да благодарим на кмета. Базата сега е в състояние, за което можем само да си мечтаем“, подчерта Чешмеджиев.

Треньорът Звездалин Чаушев обясни, че непрекъснато е имало пререкания, защото това момче било от единия клуб, а онова – от другия. „И започваме да се мразим. Преди г-н Мелемов да стане кмет, ни беше срам от децата. Идвали сме да палим печки, цепихме дърва. А сега парното, топлата вода, стадиона, рейса, храната – всичко е подсигурено“, каза той.

„Благодарен съм, че доживях лично Мелемов да застане и да каже: „Ще има общински футболен клуб“, защото за нас, треньорите, футболистите, за нашите деца няма по-голяма опора от това. И аз с пълна сила заставам зад него. Ще помагам за всичко до края на живота си. Предполагам, че и вие като треньори ще направите всичко възможно градът да има футбол и да сме зад Мелемов“, призова присъстващите Чешмеджиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!       

Facebook Comments