Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Нови лични карти заради нови улици в 4 доспатски села

След като асфалтираха почти всички улици в доспатските села и ги именуваха, сега уведомяват жителите на Чавдар, Касъка, Любча и Црънча, че това има значение при подмяна на личните им документи.

Именувани са 21 улици в Любча, 25 – в Касъка, 15 – в Црънча, и 11 – в Чавдар.

В четирите села има улица „Родопи“. „Изгрев“ имат в Касъка, Любча и Црънча, „Еделвайс“ – в Любча, Касъка и Чавдар, „Панорама“ – в Любча, Касъка и Црънча, „Христо Ботев“ – в Любча, Црънча и Чавдар.

Основната улица в Чавдар е „Драгиева чешма“, която носи името на известната в района песен. Между другото, там е и самата Драгиева чешма.

„Уведомяваме Ви, че след като се приеха наименования на улиците във вашите населени места е необходимо лицата, на които им предстои издаване и/или подмяна на личните карти, да подадат заявления за настоящ и постоянен адрес в кметствата. След като им бъдат издадени удостоверения за постоянен адрес заедно с него вече могат да подават заявления за издаване и/или подмяна на лични карти пред МВР – звено „Лични документи“, се сочи в съобщението на местната управа в Доспат.

Полагане на асфалт по улица в Црънча (2017 г.)

През последните години в общината върви усилен процес на асфалтиране и преасфалтиране на улици. Навсякъде, където е необходимо преди асфалтирането, полагат ВиК-мрежа. Към настоящия момент селата са в по-голямата им част са качествено променени.

В края на миналото лято започна процесът по именуване на улиците в селата, в които това не е правено досега. В процеса бяха приканени да участват и местните жители – да подават до кмета предложения за имена.

Facebook Comments