Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Новият филиал на Спешна помощ в Доспат ще е на „Рибарска среща“

Новият филиал на Спешна помощ, който здравното министерство ще възложи за изграждане в Доспат, ще е в местността „Демировото“ (Рибарска среща).

Това става ясно от инвестиционното намерение, депозирано от МЗ в община Доспат.

От местната управа съобщават, че за новата сграда за Спешна помощ е предоставила безвъзмездно общински имот. Средствата за изграждането й са от европейски проект на здравното министерство по Оперативна програма „Региони в растеж“ и приоритетна ос 4 „Регионална здравна структура.

Основна цел на проекта е осигуряване на своевременна и качествена диагностика, терапевтично поведение, лечение и транспортиране на пациентите със спешни състояния.

До имота има изграден път, електропровод и ВиК-мрежа. Той е с площ 776 кв. метра.

„Инвестиционното предложение няма алтернатива за своето реализиране, цели обновяване и модернизиране на дейността на спешната помощ и ес голям обществен интерес.

Този обект, предмет на инвестиционното предложение, е единствената лечебна структура, която обслужва спешната помощ за населението на община Доспат на адрес или на място при произшествия в резултат на бедствие, авария или катастрофа, се сочи още в документа, изпратен от здравното ведомство до община Доспат.

„Сградата ще бъде оборудвана по всички съвременни изисквания за услугата, която трябва да се предоставя на населението. За имота има изработен ПУП, издадена е виза за проектиране. В момента се извършва самото проектиране, след което ще се издаде разрешение за строеж.

Строителните дейности се очаква да започнат 2018 г. и проекта да бъде завършен 2020 г. Общината е от първите в страната подготвила необходимото за реализация на проекта“, съобщават от местната управа.

Facebook Comments