Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ново гражданско сдружение се заяви в Смолян днес

Ново гражданско сдружение с наименованието „Коректив“ се представи днес пред Смолян. 

Преди да спуснат от стената на скала „Невястата“ огромен трибагреник, председателят му Стоян Ковачев го представи като неполитическа организация, загрижена за бъдещето на всички жители на община Смолян.

„Ние, учредителите на движението, сме хора като вас, ние сме едни от вас, със същите проблеми, притеснения, загриженост. Загриженост за бъдещето на града ни, за бъдещето на децата ни, за това как ще посрещнем утрешния ден. При сегашната бедност всеки си задава въпросите „Ще можем ли да осигурим на нас и децата ни спокойствие и достоен живот? Ще можем ли утре да отстояваме изконните български ценности, интереси и култура? Ще можем ли да предпазим нас и децата ни от престъпността и наркотиците? Ще можем ли да формираме обществена санкция? 

Ние казваме – Да! Да! Длъжни сме! В името нашия живот и този на децата ни! Не можем да стоим безучастни! Има много начини, когато обединени, единени, можем да променим матрицата! Да, ние заедно можем да сме ефективни и активни преки участници и КОРЕКТИВ на управлението!“, каза Ковачев.

По думите му обединени можем осигурим подкрепа при възникването на конфликти на отделни граждани или местни организации с държавната администрация или други органи на местното самоуправление или изпълнителната власт.

„Основен проблем е, че минималната заплата от честен труд е недостатъчна дори да покрие месечната сметки в домакинството“, посочи още председателят на новосформираното движение.

Той посочи, че ще работят в подкрепа на хората с нисък социален статус в Смолян. 

Подчерта, че не са партия и искат да провокират гражданското съзнание и увереността, че може да се постигне справедливост.

Facebook Comments