Областният управител на Смолян към уволнените му колеги: За мен е чест, че ви познавам

„Колеги, за мен е чест, че ви познавам!“ – написа във фейсбук-профила си областният управител на Смолян Недялко Славов като обръщение към сменените от служебното правителство управители на 14 области.

Славов не е сред тях, но след това обръщение вероятно ще е следващият свален.

Ето и целият му текст без редакционна намеса:

„Днешният ден бе тежък и изморителен, но преди сън прегледах сайтовете, четейки с интерес отразяването на новината от днешното правителствено заседание за смяната на 14 колеги областни управители!

Ужасих се от мотивите, с които е представена смяната на областните управители – организиране на честни избори!

Не приемам подобни мотиви, защото казано по този начин се предизвикват разсъждения в няколко посоки-досега изборите нечестни ли са били, какви сигнали за нарушения от областните управители има, по какъв начин областния управител влияе на изборните резултати, като се има предвид, че изборните комисии, в които има представител на всяка партия организират по същество изборния процес, боравейки с бюлетини, протоколи и всякакви изборни книжа…

Не приемам по този начин да се хвърля кал върху авторитета на тези хора, които заемайки тази отговорна позиция са работили за държавата и обществото им дължи частица благодарност на раздяла! А не подобно „изпращане“, което ги омаскарява и дискредитира!

Познавам всички тези, които днес бяха освободени. Всеки от тях има своето достойнство, има своята биография и професионална реализация! Всеки от тях е вложил максимум усилия за развитието на своя регион, загърбвайки кариера, семейство и личен живот! Всеки от тях има своите постижения, резултати, но и пропуски и грешки! Като всеки работещ човек! Сред тях има професори, бивши депутати, учители, адвокати…

Нима с колегата Илиев от Кърджали не изтърпяхме снежното бедствие от март 2015 година и последиците от него, нима Бисер Михайлов от Благоевград не стоеше с месеци на българо-гръцката граница, когато тя беше блокирана от гръцките фермери, или колегите от Хасково Станислав Дечев и от Ямбол Митко Иванов не бяха по българо-турската граница или по бежанските центрове, излагайки се на опасност! Всеки един от тях преживя бедствия, изпитания и тревоги, а сега, вместо цивилизована раздяла и благодарност, че служиха на хората от своя регион, те си тръгват с огорчение, с незаслужени упреци за влияние в изборния процес!

Така държава не се гради, нито се повишава доверието в нейните институции! И тук не говоря за партии или персони, нито за това какви са новите областни управители! Говоря, че в политическите си боричкания не бива да засягаме символите на българската държава, нейните представители и да опетняваме нейните структури! Дължим го на всички българи и на всички преди нас, които са градили 1300-годишната ни България!

Колеги, за мен е чест, че ви познавам!“

Facebook Comments