Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Обявиха поръчката за нов градски център на Доспат

Стартира поръчката за изграждане на нов градски център на Доспат, който ще се намира срещу гимназията, на около километър от стария. Тя е инженерингова –  за проектиране и строителство, с прогнозна стойност 3 780 560 лева без ДДС.

Част от проекта за нов градски център на Доспат

В бъдещия градски център, който е изместен на около километър от стария, са предвидени множество обекти – мини футболно игрище с площ 1038 кв. метра, пешеходен преход за връзка на новия център със съществуващия еко парк и парк  музей на Родопската чешма с площ 1050 квадрата, открити паркинги с площ 335 кв.м, още един подход към двата парка върху площ от 3056 кв. м, който да е предназначен за велосипедисти и за хора в неравностойно положение.

Новата сграда на община Доспат

Заложено е изграждане на водно съоръжение на площ от 212 квадрата със стъклени водни стени, подземен паркинг върху 2024 квадрата с търговска част и зона за рекреация. Планирана е също площадка за динамични игри и скейтборд.

Изисква се от изпълнителя да изгради амфитеатър с места за сядане и сцена върху площ от 1563 кв. метра, пешеходни подходи към новата сграда на общинската администрация, училището и спортната зала.

За новия център, който ще се намира до новата общинска сграда, изпълнителят има задача да създаде паметник с отношение към историята на Доспат.

Максималният срок, даден от възложителя за изготвяне на техническите проекти, е 60 дни, а за изпълнение на строително-монтажните работи е 730 календарни дни.

Facebook Comments