Актьорът Владимир Карамазов: Учих се да карам като смолянчанин

„За мен беше много важно да се науча да шофирам по завоите като истински човек от Смолян, защото моят герой в сериала „Дяволското гърло“ беше смолянчанин. Докато снимахме филма, ни караха 50-60-годишни хора. Те караха невероятно и аз се учудвах на уменията им. За да си повярвам, че съм смолянчанин, реших, че трябва да се науча да карам по начина, по който всички в Смолян карат. Докарах си колата от София по средата на сериала. Започнах да карам по завоите. Докато се уча, си запалих спирачните дискове, два пъти сменях накладки. И накрая мисля, че вече се бях превърнал в смолянчанин“ – разказа Владимир Карамазов при откриването на летния сезон в Пампорово и новия конгресен център.

Той и Теодора Духовникова – също главен герой в сериала, бяха специалните гости на церемонията снощи.

Актьорът е планирал това лято да си обнови шофирането по завоите. Разбрал, че вече има нивото на смолянски шофьор, когато на идване към Пампорово бил изпреварен от над 30 коли, но като приближил курорта, вече никой не можал да го задмине.

„Докато пътувахме с колата, с Владо си приказвахме и като започнаха завоите и тези величествени борове, двамата внезапно замлъкнахме  и се загледахме през стъклата. Всеки от нас се потопи в нещо негово, което си спомня и което го е вълнувало. Завиждам на всички гости на Пампорово през този сезон и през всички сезони. Наистина този курорт беше много гостоприемен за нас. Целият екип е много благодарен за всичко, което ни предоставиха като условия“, заяви актрисата.

„Не съм се връщал тук от две години, откак сме снимали сериала. Но незнайно защо това Пампорово стана мой дом. Припознах  го като такъв. Тук се случиха много хубави неща в нашия живот. Тези два месеца и половина бяха толкова емоционални! Късно открих Родопите, но толкова много ги харесах“, отбеляза Карамазов.

Актьорът вече мечтае да си купи къща в Родопите и вероятно тя ще е близо до Пампорово.

„Този любим за нас и със сигурност много добре приет от зрителите сериал „Дяволското гърло“ нямаше никога да стане толкова специален в сърцата на хората – артисти, оператори, актьори. Но най-важното действащо лице беше планината, хората, природата. Всичко беше величествено, страхотно, нереалистично. Всички хора бяха много мили с нас, изключително гостоприемни хора. Тези дни тук ще останат завинаги в сърцето ми“, сподели Теодора Духовникова.