Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Около 500 000 лв. инвестират в училището на Касъка

Около 500 000 лв. без ДДС е инвестицията, която предстои да направи община Доспат за основното училище „Христо Ботев“ в Касъка. Това става ясно от две обявления на местната управа.

Първото е за ремонт на сегашната сграда на училището. За нея се предвижда външно изолиране на стените, подмяна на врати, полагане на настилка от гранитогрес по коридор и стълбища, полагане на нова настилка в класните стаи с ламиниран паркет, шпакловане на стени и тавани, боядисване с латекс, ремонт на санитарен възел.
Поръчката е на финалната права, пред подписване на договор. След проведена процедура на първо място е класирана офертата на фирма „Титан Строй Д“ ООД на Наско Пържанов и Дончо Хаджиев, регистрирана в Пловдив. Нейният ангажимент е да изпълни ремонта за 40 дни през летния период за 119 900 лв.

Втората поръчка, обявена преди ден, е за разширение на училищната сграда. Новата част, която предстои да бъде изградена, ще е с разгъната застроена площ от 332 квадратни метра на два етажа. На първия ще бъдат разположени две класни стаи за по 12 деца и физкултурен салон. На втория ще се изградят три класни стаи. На двата етажа са проектирани също санитарни възли, в това число за хора с увреждания.

Заедно със старото училище общата разгъната застроена площ на училището ще стане 1067 кв. метра. В строително-монтажните дейности са заложени части архитектурна, конструкции, водна и отоплителна инсталация, електроинсталация, енергийна ефективност и др.

Втората поръчка е с прогнозна стойност от 332 900 лева без ДДС.

Към момента за новия обект са осигурени 170 000 лева, а останалата сума ще бъде обезпечена или със средства от републиканския бюджет, или от донорски програми.

Facebook Comments