Още двама с коронавирус – един от Гьоврен и един от Смолян  

За два нови случая на пациенти с коронавирус в Смолян съобщи председателят на националния щаб за борба с коронавируса генерал Мутафчийски. Така заразените с Covid – 19 стават трима в областния град.
Единият от тях е съквартирант на върналия се от Англия преди шест дена смолянчанин. Пробата на другия му съквартирант е отрицателна. Тримата са под карантина в Смолян, но не са със симптоми и не са в лечебно заведение.
Вторият с положителна за коронавирус проба е настанен за лечение в инфекциозното отделение на областната болница в Смолян. Момчето е на около 30 години и е от Гьоврен.
Не се знае да е бил в досег със заразения 40-годишен мъж, прибрал се на 13-ти март от Англия и карантиниран в квартирата му .
Младият мъж от девинското село сам е потърсил лекарска помощ, защото се е почувствал зле, но през последната седмица е бил много контактен.  Днес в родното му село дезинфекцират улиците.
Работил е на Пампорово, откъдето се е прибрал в Гьоврен. Преди два дена обаче вдигнал висока температура. Ходил е в болницата в Девин на преглед, а след това отпътувал в смолянската болница, където е бил приет в инфекциозното отделение.

Facebook Comments