Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

От Гърция, Естония, Молдова, Унгария идват на туристическа борса в Смолян

От Гърция, Естония, Молдова, Унгария пристигат на туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“. Общо 24-ма са участниците в борсата, която ще се проведе от 19 до 21 октомври в Смолян.

Програмата е наситена с прояви – презентации, дискусии, посещения на туристически обекти в региона, демонстриране на местни занаяти. За първи път в рамките на изложението е включен Дрон филм фест.

”Имаме сериозни амбиции и планове за предстоящото туристическо изложение, като се фокусираме върху международното присъствие тази година. В средносрочен план ще търсим и ще наблягаме на балканските партньори с идеята и мисълта, че развитието на туризмът помежду ни крие огромен потенциал“, съобщи областният управител Недялко Славов, под чиято егида се организира туристическата борса.

Тази година, за разлика от последните й няколко издания в Пампорово, тя ще се проведе в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

Славов отбеляза, че при организацията се стремят да интегрират по-широк кръг заинтересовани страни и участници – професионалните училища, гимназиите, професионалните организации, стопаните на туристически атракции от Родопите, общини, научни организации, университетите в Смолян, музея, галерията.

„Основният замисъл е да покажем потенциала за туризъм в Родопите във всичките му форми. Освен силният акцент, който поставяме върху традиционните форми  – екологичен и зимен туризъм, по-активно вписваме възможностите за развитие на балнеология и културно-исторически туризъм в региона”, посочи Славов.

Областният управител заяви, че тазгодишното издание на изложението е добър повод туристическият регион „Родопи” да добие по-голяма популярност.

Facebook Comments