Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

От събота ще се минава свободно през срутището между Смолян и Мадан

От събота ще се минава свободно през срутището между Смолян и Мадан, не по график, съобщиха от областната администрация в Смолян.

Ограничението важи след 6 часа сутринта на 6 октомври. Преминаването през еднолентовия участък ще се осъществява с помощта на светофарна уредба.

„Срокът за аварийното укрепване беше удължен заради препоръчаните допълнителни обезопасителни мероприятия, непредвидени в първоначалния проект, с цел максимално да бъде осигурено безопасното преминаване, в това число и в зимни условия“, съобщиха още от областната администрация.

От 16-ти септември насам през блокирания от месец март насам участък са пропускани по график – сутрин от 6,30 до 9 часа, на обед от 12 до 13 часа и следобед от 16,30 до 18,30 часа. Ограничението на скоростта през проблемната отсечка е с 20 километра в час.

Срутището се активира в началото на март месец тази година и затвори напълно част от пътя между Смолян и Мадан в района на село Тикале.

Месец по-късно бе прокаран обходен път в планината, който минава през настоящото трасе до село Влахово.
Дотогава за придвижване в посока Смолян-Мадан-Златоград, се ползваше само обходният маршрут през Смилян и Рудозем.

Facebook Comments