Отлични условия за ски в Пампорово и Мечи чал

За щастие на всички любители на зимните спортове Пампорово и Мечи чал посрещат първия месец от новата година с перфектни условия за ски, прекрасно време и отлично подготвени писти за каране. Природата тази година е щедра и благодатна към зимните курорти и в най-очакваните месеци на годината донесе солидно количество сняг, съобщават от „Пампорово“ АД.

Пътната обстановка в региона е отлична за шофиране при зимни условия. Зимно слънце, ясно небе, безветрие и минусови температури са най-любимата комбинация за зимни спортове. Натрупаният пресен сняг през последните 20 дни в комбинация с твърдата основа от изкуствен сняг, подготвена още през ноември, позволи на цялата ски зона в Пампорово да бъде отворена, а студеното време да стегне и запази пистите в перфектно състояние. Снимките и споделените мнения от туристи през деня го доказват ежедневно.

Метеоролозите предвиждат нови снеговалежи в следващите седмици, чак до края на февруари, което би превърнало сезона в най-добрата зима от няколко години насам, а на туристите да даде възможност да покарат повече пъти в любимия си курорт. Наличната натрупана до момента снежна покривка, в съчетание с допълнителното обледяване и обработка на пистите в ски зоната са готови да посрещат туристи до края на зимния сезон.

Цялата ски зона е отворена, като туристите в Пампорово и Чепеларе имат възможност да карат в двете зони с една обща лифт карта. Пистите в двете ски зони са с различна степен на трудност. Ски бусовете, които свързват двете ски зони циркулират постоянно между курортите и осигуряват бързото и надеждно придвижване на туристите. Лифтовите съоръжения работят в пълния си капацитет, за да улеснят придвижването на хората и да избегнат струпването на опашки по лифтовете. Предимство за туристите в Пампорово и Чепеларе е липсата на навалици по пистите и лифтовете, бързото транспортиране от точка до точка и повече писти, които може да се ползват само с една лифт карта. 

Спортните събития в Пампорово и Мечи чал стартират още в средата на януари със състезание по сноуборд за деца в юношеска възраст в дните от 13-ти до 15-ти януари в Пампорово. В три поредни дни децата ще премерят сили на писта „Стената“ в дисциплини гигантски слалом (GS), слалом (SL) и слоупстайл (SS). Отборите вече са в курорта и тренират за събитието, което очакват с нетърпение.

Този уикенд ще отбележим и Световния ден на снега със забавни игри и награди за най-малките, които желаят да се включат в организираните надпревари на 15-ти януари от 10 до 12 часа на плац Студенец в Пампорово. Целта на това социално събитие е да предизвика всички да се обединят около зимните спортове и най-вече да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове. Организаторите от Пампорово АД и  ски гардеробите в Пампорово и Мечи чал – „Черният кон“, „Мироне“ и „Шоки“ са предвидили музика, забавни игри, сладки изкушения и много награди за участниците в „игрите на снега“, любезно предоставени от спонсорите „Пампорово“ АД и Мтел. В неделния ден Пампорово стартира набиране и на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. Всеки желаещ може да се регистрира и запознае по-подробно с условията в специално изградената шатра на ски център Студенец. 

В края на месец януари Пампорово отново е домакин на Международното FIS състезание в ски алпийски дисциплини – слалом за мъже и жени Купа Пампорово, което събира състезатели и отбори от страната и чужбина.

Не пропускайте да резервирате още сега своята зимна почивка. Последните места за месец януари са вече на привършване, затова пък хотелските бази вече посрещат резервации за месеците февруари и март, очаквайки да посрещнат своите туристи за детската ваканция, денят на влюбените Св. Валентин и националния празник 3-ти март. Снежните дни и събитията в курорта тепърва престоят.

 

Facebook Comments