Отменят тържествата за 85 г. музейно дело в Смолян, полетите с балон – също

В изпълнение на новите противоепидемични мерки, наложени от  Областния щаб за противодействието на КОВИД-19 и РЗИ – Смолян, влизащи в сила от 28 октомври т.г., тържествата за отбелязване 85 години музейно дело в Средните Родопи се отлагат за неопределено време, съобщиха от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян.

Фотодокументалната изложба „85 години музейно дело в Средните Родопи – всестранното изучаване на Родопите“ ще бъде подредена в изложбената зала на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян и ще може да бъде разгледана от 29.10.2020 г., но без да се състои предвиденото за тогава официално откриване и тържество. Издаден е каталог, съдържащ по-подробна информация за музейното дело в Средните Родопи, който е на разположение на посетителите. Предстои показването на изложбата и каталога във виртуалното пространство.

Полетите с балон също са отменени. Съобщаваме на смолянчани, че между музея в Смолян и собственика на балона Веско Тодоров е постигнато споразумение за нов съвместен проект през следващата година. През месец юни отново ще бъдат организирани музейни игри, включващи както полети с балон, така и множество други атракции за децата, младежите и семействата. Освен удоволствието от забавлението заедно ще има фокус към националното чувство и родолюбието на смолянчани и гостите на града.