Отново провал на заседанието за референдум в Девин

За втори път липса на кворум провали  заседание на Общинския съвет за референдум в Девин. Вчера – два дни след несъстоялото се по същата причина извънредно заседание, не са се събрали достатъчно на брой съветници, за да се открие дискусия по темата.

Местно допитване за минералната вода в Беденски бани и пещера „Дяволско гърло“ инициира комитет начело с адв. Живко Чепишев, в който членува братът му близнак адв. Здравко Чепишев и Лора Славчева.

Намерението за допитване е по следните два въпроса: 1 „.Подкрепяте ли да не се изгражда нов водопровод за минерална вода от местността Беденски бани, както и да не се транспортира извън територията на Община Девин?“; 2 „Подкрепяте ли пещерата „Дяволско гърло” с.Триград да бъде предоставена от държавата безвъзмездно за стопанисване и ползване на Община Девин?“.

Групата съветници от ГЕРБ прочели декларация, в която съобщават аргументите си да не участват в заседанието за провеждане на референдум, обявявайки се срещу процедурата, по която се свиква – неспазването на Закона за местното самоуправление и Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Подробности по темата:  https://www.plamak.bg/devin-se-gotvi-za-referendum-no-dali-e-legitimen/

Facebook Comments