Пампорово откри зимния сезон


Пампорово пръв от зимните курорти у нас откри сезона днес. При това с мащабен купон. Между 8 и 9 хиляди души се възползваха от поканата, отправена от организаторите, да дойдат на ски пистите в родопския курортен комплекс. Те се качиха в планината да се насладят не само на спусканията по заснежените писти, но и на многобройните изненади, подготвени от домакините.

Около 3 хиляди от посетителите са студенти. Специално за тях е подготвена огромна парти шатра. Тя е в зоната на „Малина, с площ 2000 кв. метра е, отоплена. Още снощи студентите дадоха старт на забавленията. Тази нощ шатрата отново ще бъде разтърсена от многобройни изпълнители в различни стилове.

Парти за скиорите имаше и в „рестарт зоната“ край слънчевите иглута за онлайн-работещите туристи с лаптопи към „Office In The Woods“.

За старта на сезона лифтовете са безплатни за всички. Това се оказа и една от причините за много любители на ските да дойдат именно на Пампорово през уикенда.

Иначе, промоционалната цена на лифт картата до 21 декември е 37 лева, а след това влиза в сила стандартната цена от 58 лв.    

През целия ден в събота продължиха да прииждат още и още туристи както от България, така и от съседните страни, предимно Гърция,Македония и Турция.

„Пампорово“ АД посрещна своите гости в напълно реновирани петзвездни хотели „Перелик“ и „Орловец“, които тъкмо отварят вратислед обновяването. Изграждат и нов огромен конферентен блок в хотел „Перелик“,чийто капацитет ще е 1200-1300 души. Той ще е готов в края на февруари месец.

А най-значимото от предстоящите събития ще бъде световният конгрес за ски учители „Интерски 2019“. Досега участие в него са заявили 30 нации и 1000 делегати, но числата не са окончателни.