Първа копка на пътища за над 5 млн. лв. в Златоград

Със символична първа копка кметът на Златоград Мирослав Янчев даде старт на строително-монтажните работи за пътища по Програмата за развитие на селските райони.

Проектът „Рехабилитация и реконструкция на общински път SМL 2109 /III 867/Златоград – Аламовци и общински път SМL 2100 /III 867, Мадан – Цацаровци/ – Страшимир – махала Боево и на съоръженията и принадлежностите към тях”, в с. Страшимир и с. Аламовци е на обща стойност 5 286 964  лева без ДДС.

Изпълнителна на СМР и за двата пътни участъка е фирма „Одесосстрой” ООД  с управител инж. Ангел Ушев. Строителен надзор на пътя за Страшимир ще се упражнява от „Екоинженеринг” ЕООД гр. Кърджали. Авторският надзор на двата обекта е ангажимент на „Тобо-проджект” ЕООД.

На общински път Златоград-Аламовци строителният надзор ще се изпълнява от Обединение „Проект Златоград 2018”, съобщават от общината.

В обръщението си към присъстващите кметът Янчев сподели, че стартират едни от най-важните обекти в община Златоград, защото с подобряването на качеството на инфраструктурата в населените места се осигурява по-добър достъп на жителите й до здравни, образователни и социални услуги.

Градоначалникът благодари на всички, които са помогнали за този проект и призова местното население да осъществява граждански контрол при изпълнението на строително-монтажните дейности.

Той обясни, че по проекта предстои укрепване на скални масиви, обрушване и почистване на ската, фрезоване на пътната настилка в участъка в рамките на града, студено рециклиране извън града, полагане на основен пласт от трошен камък, неплътен асфалтобетон с дебелина 6 см и плътен асфалтобетон с дебелина 4 см, полагане на хоризонтална и вертикална пътна маркировка.

Предвидено е също полагане на вибропресовани бордюри, ремонт на съществуващи водостоци, рехабилитация на мостово съоръжение, почистване на земни канавки, полагане на тръби за оптичен кабел, както и монтиране на ограничителни системи за пътища – мантинели.

Facebook Comments