Патриотчета получиха специална награда за семейна традиция   

Христо, Мила и Алексиа Бесалеви – съответно на 8, 7 и 6 години, спечелиха специалната награда на областния управител на Смолян Недялко Славов за „семейна традиция“ в конкурса „Аз раста патриот“.

Конкурсът е за снимка на дете с народна носия и есе на тема „Видях доброто“. Наскоро приключи неговото пето издание.

Родителите на малките патриотчета са родом от Пловдив и Несебър, но от 3 години живеят в Смолян. Семейството се е привързало към Родопите и се е установило в областния град. Сред любимите им занимания са разходките в планината и летуване на палатки край язовир Доспат. Децата проявяват интерес към народното творчество и родопската музика. Христо посещава уроци по гайда, а Мила и Алексиа – по пеене.

Те гостуваха на областния управител заедно със своите родители и класни ръководители.  

Славов им пожела преди всичко много здраве, да имат щастливо и пълноценно детство и да постигат мечтите си. Той изрази своята признателност към родителите и учителите на всички деца, участвали в конкурса за това, че поддържат жив народния дух и традиции и ги предават на идните поколения.

Заради извънредната епидемична обстановка, традиционното тържество за награждаване на участниците в петото издание на конкурса „Аз раста патриот“ не се проведе.

Грамотите и наградите достигат до децата чрез образователната мрежа със съдействието на РУО – Смолян.

„От Областната администрация изказваме благодарности към всички участници, техните родители и учители за това, че с фотосите и разказите си изпълват този конкурс със съдържание и утвърждават непреходната стойност на българските ценности и традиции. Благодарим ви за снимките и емоциите“, заяви още Славов.