PCR-тестовете на Мелемов и Славов са отрицателни

PCR-тестовете на кмета на Смолян Николай Мелемов и на областния управител Недялко Славов са отрицателни. Това съобщават двамата във Фейсбук-профилите си. Двамата са се самоизолирали след срещата си с премиера Бойко Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Славов бе заедно с тях на строителната площадка на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ миналата неделя (18-ти октомври). Същия ден Мелемов бе с Борисов и Нанков в Широка лъка, където огледаха новоремонтирания път Стойките – Девин и възстановяването на старото килийно училище в Широка лъка, което трансформират в „Музей на духа“.

Уведомявам всички, които са имали среща с мен през тази седмица, че имам отрицателен PCR тест. Миналата неделя /18-ти октомври/ имах контакт с министър-председателя Бойко Борисов и зам.-министър Николай Нанков, които са дали положителна проба за коронавирус. Към момента нямам никакви симптоми и се чувствам добре. Самоизолирал съм се още в петък, когато разбрах за положителната проба на зам.-министър Нанков. Според разпорежданията на РЗИ ще направя втори PCR тест, а дотогава ще бъда под домашна карантина. Своевременно ще ви информирам за резултатите! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки„, написа Николай Мелемов снощи.
Току-що ми съобщиха, че резултатът от ПСР-теста ми за COVID-19 е отрицателен! Теста направих по указание на РЗИ-Смолян, след като се оповести, че заместник-министърът на МРРБ Николай Нанков е установен като позитивен на COVID-19. Припомням, че заедно с министър-председателя на РБ Бойко Борисов и заместник-министър Нанков посетихме площадката на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ миналата неделя (18-ти октомври)! По препоръка на РЗИ, ще направя втори тест утре, понеделник, три дни след първия! Нямам симптоми и се чувствам добре! Ще информирам за резултатите своевременно!„, сочи съобщението на Недялко Славов.