Пловдивчани се ожениха на Вълчи камък

Пловдивчани с народни носии се ожениха на Вълчи камък – най-високата панорамна площадка на Балканския полуостров. Това е първата сватба, която организира туристическо дружество „Зелена долина“ с председател Велизар Шанов. 

Местността е разположена североизточно от девинското село Гьоврен на около 1600 метра надморска височина. Името й идва от легенда за вълците, които се събирали над селото и виели, за да предупредят гьовренци, ако предстои земетресение.

От нея се открива великолепна гледка към „опашката“ на Триградското ждрело. До Вълчи камък се стига с високопроходими автомобили по черни коларски пътища, но за сметка на това през красиви гори и поляни. Именно заради това, че мястото е уникално, двамата пловдивчани Даниела и Никола избраха на Вълчи камък да се врекат във вечна вярност и любов. 

Младоженците и гостите с автентични народни носии се изкачиха на върха с джипове. Бракосъчетанието бе извършено от кмета на Гьоврен Шукри Саидов. А церемонията им озвучаваха родопски гайди. Освен поканените от тях гости, към тържеството се присъединиха и туристите, посетили атрактивната местност.

„Посещавали сме няколко пъти Вълчи камък и решихме да се оженим тук, заради неповторимата гледка, а и за да сме по-близо до Господ“, споделиха младоженците. 

За изненада на всички присъстващи сестрата на булката – Тинка, получи предложение за брак от нейния любим Георги.

Facebook Comments