Почина общински съветник от Чепеларе

Общински съветник от Чепеларе почина от усложнения на онкологично заболяване. 40-годишният Кирил Кондакчиев бе общински съветник от ГЕРБ в сегашния мандат.

Въпреки тежкото заболяване, с което се бореше от години, той ходеше редовно с инвалидната си количка на заседания на местния парламент и на две от комисиите към Общинския съвет.

Чепеларе го изпрати с едноминутно мълчание на тържественото честване на 3 март.

Кирил Кондакчиев е бивш ски учител, възпитаник на спортното училище в Чепеларе.

На предизборна среща през октомври 2015 г. зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов видимо се развърнува като го видя в инвлидна количка.

„Трогнат съм, така трябва – хората в неравностойно положение са равни с всички останали при нас“, каза той тогава и пожела на Кирчо да не се предава. „Никога не се предаваме, не съм си го и помислил“, отвърна младият мъж, по чиято инициатива тогава бе учреден местен фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение в общината.

„Той дълго се бореше със заболяването. По негова инициатива в началото на мандата се създаде фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение в общината. Още по време на изборите за този фонд се събраха 2000 лева дарени от кандидатите от листата на ГЕРБ. След това от всяка заплата на всички общински съветници се въведе почина да се отделят средства, които се предоставят на сдружението на хората с увреждания в Чепеларе. Те сами решават в какво е най-необходимо да се вложат отделените суми. Жалко, че си отиде толкова млад“, каза председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Искрен Бозов.

Предстои ОИК-Чепеларе да оповести кой ще замести Кондакчиев в местния парламент, защото трябва да се изчислят преференциите.

Пламък.бг поднася искрени съболезнования на семейството!

Facebook Comments