300 деца от Смолян и Чепеларе в програмата „Научи се да караш ски“

За поредна година в Смолянско стартира програмата „Научи се да караш ски“, която се провежда за десета година в страната, а при нас стартира през 2011 г., съобщиха от Регионалното управление на образованието.

През настоящата година в нея ще вземат участие общо 300 ученика от 8 училища в Смолян и Чепеларе. Обучението стартира днес и приключва на 28 март, като учениците от 2 клас получават четиридневно напълно безплатно обучение от квалифицирани ски учители, подсигурени от „Пампорово“ АД.

В рамките на обучението те получават безплатни лифт карти, обяд, транспорт и ски оборудване. Подготовката стартира на плац „Малина“, а впоследствие и по други писти в курорта.
Всяка седмица се провеждат седмични състезания, на които се излъчват 10-те най-добри ученици. В края на проекта се организира финално състезание, на което се явяват всички класирали се деца от седмичните състезания.

Най-добрите ученици във финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер в Банско.
Проектът се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието – Смолян, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.
До миналата година от област Смолян по тази програма са обучени общо 3 712 деца от първи до четвърти клас.

droba

Администратор.