Полицаи ще ни предупреждават да се приберем или ще ни ескортират до вкъщи

Нека борбата с разпространението на коронависура е нашата обща кауза в следващите дни, седмици – колкото е необходимо. Без паника и излишно напрежение Ви препоръчваме да спазвате следните съвети с отговорност, разум, дисциплина и самодисциплина:

– Обаждайте се на възрастните си родители ежедневно! Нека знаят какво се случва с вас, за да бъдат предотвратени злоупотреби и опити за телефонни измами, свързани с „Корона вирус“! Не се поддавайте на паника при измамни обаждания с искане на пари за лечение на „заразени Ваши близки и роднини“. При подобни обаждания запазете спокойствие и първо звъннете в МВР, а след това на близките си, за да се уверите, че са добре!

– ОДМВР – Смолян, предприема всички необходими действия за активно ограничение на разпространението на вируса: граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани да се върнат в тях. Дори е възможно да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел спазване на карантинния период.

– С полицейско присъствие ще осигуряваме ред, законност и спазване на извънредните мерки, за да опазим живота и здравето на хората, защото тези рестрикции имат смисъл! Те са важни за това животът ни да може да продължи нормалния си ход след време. И за да го има този смисъл и в бъдеще, в този момент е нужна дисциплина, осъзнатост и позитивно мислене. Сега не е момент за критики и противопоставяне, че знаем всичко и разбираме всичко! Сега е нужно да сме тихи, спокойни и да спазваме правилата.

От действията на всеки един нас като жители на Смолянска област – да стисне зъби и да си наложи самодисциплина и организация, като остане в дома си, зависи нашето утре. Нека проявим мъдрост като се адаптираме към обстоятелствата и запазим спокойствие.

Източник: ОДМВР – Смолян

Facebook Comments