Пожарникар доброволец: Нека ми се обаждат от цяла България, където има бедствия!

Пожарникарят доброволец Едуард Монов от Неделино се обади с молба да публикуваме телефона му в медиите, за да може от всякъде, където има бедствие, било то пожар, наводнение, авария – да му се обадят. Готов е да се притече на помощ винаги.

Едуард Монов

„Във връзка с пожароопасния сезон и риска от горски пожари като доброволец съм готов да помогна на територията на цяла България навсякъде. Мога да реагирам не само за горски пожар, но и при наводнения, бедствия, аварии и др. Мола ви да публикувате моя телефонен номер – 0897 286 151, Ако някой има нужда от помощ, нека да ми се обади!“, заяви 29-годишният Едуард.

Наскоро ви разказахме как младият мъж,  научавайти от интернет страницата на община Чепеларе, че се търсят доброволци, които да помогнат в неутрализирането на пожар над село Павелско, тръгва веднага към Чепеларе на свои разноски.

Намира общинския служител, който отговаря за организирането и екипирането на доброволците, и прекарва следващите няколко денонощия на мястото на бедствието, където екипите на РСПБЗН Чепеларе, служители на горското и доброволци правят всичко възможно да не допуснат пожара да се възобнови и разрасне.

За младия Едуард Монов борбата с пожарите е професионално призвание. Той има професионална квалификация “инженер по пожарна безопасност и защита на населението“ от Варненския свободен университет, а от 3 години е пожарникар доброволец.