Политика

ПП-ДБ регистрира листата си, първи е Михал Камбарев

Със заявката да бъде първа политическа сила на изборите на 2-ри април, днес Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ регистрира листата си в Районната избирателна комисия в Смолян.

Оглавяващ листата е Михал Григоров Камбарев, родом от гр. Рудозем, на 34 години. Камбарев е бил народен представител от областта през 47-ото и 48-ото Народно събрание. През краткия живот на двата парламента той, заедно с екипа си в Смолян, успява да спре множество ощетяващи гражданите процедури, превърна областта в първата в страната, която разполага със специализирано звено за набиране на инвестиции, възобнови дейността на ГКПП „Златоград-Термес“ и събра министър-председателите на България и Гърция за разговор относно отварянето на пункта в съседство – ГКПП „Рудозем-Ксанти“. През периода 2021-2023 е заемал ръководни постове в парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията, където също демонстрира своята непримиримост към несправедливостта и порочните практики в страната. Един от най-големите му успехи в борбата с корупцията е сериозното му участие в битката за „Капитан Андреево“.

Втори в листата се нарежда Зарко Филипов Маринов, дългогодишен редактор и разследващ журналист в „Отзвук“ и „За истината“. Роден е в село Баните, Смолянска област през 1964 г. Завършил е „Българска филология“ във Великотърновския университет и „Хардуерни и софтуерни системи“ в Пловдивския университет. Автор е на стотици разследвания и критични публикации за злоупотреба с власт и корупция в местната власт, заради което е подлаган на тормоз и преследване. Натискът върху него е отразен и в доклад на Държавния департамент на САЩ през 2019 г. Бил е народен представител от „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание. Женен, с три деца.

На трето място коалицията поставя Емил Николаев Келешев, роден на 5 декември 1988 г. в Смолян. Магистър по финансов мениджмънт от Стопанска академия – „Д.А.Ценов“ – Свищов. След като завършва образованието си, решава да се върне в родния си град, защото вярва, че малките населени места имат нужда от млади и образовани хора, за да продължат да съществуват. Работи четири години като счетоводител, а след това започва да се занимава със собствен бизнес. Семеен, с две деца. Към днешна дата, една от основните каузи на Келешев е именно осигуряването на чистота и добри условия за живот в община Смолян.

На четвърта позиция е Славка Василева Чакърова, от гр. Чепеларе. Завършва магистратура в ТУ-Габрово, специалност Инженер ТТТО, а по-късно защитава и магистърска степен в СА „Д.А.Ценов“-Свищов, със специалност Счетоводство на нефинансовите предприятия. През 2015-2019 г. има честта да бъде кмет на община Чепеларе. През този период едно от основните ѝ постижения е реализирането на множество необходими за града европейски проекти. Жителите в общината я споменават като човека, вдъхнал живот в Чепеларе, посредством богат календар от събития, който драстично увеличил туристопотока в района.

На пето място в листата е Радост Танева Караиванова-Чейрекова, родом от Стара Загора. Тя е един от хората, които са избрали да се преместят в Родопите, с. Триград, заедно със семейството си. По професия е адвокат към Софийска Адвокатска колегия, но през последните години се занимава приоритетно с дейности в обществена полза, свързани с подкрепа на предприемачеството, развитието на туризма, опазването на околната среда и други. Омъжена, майка на две деца.

На шеста позиция е Делян Младенов Беширов, ветеринарен лекар. На 37 години, роден в град Неделино. Завършил е Икономически техникум и ветеринарна медицина в Тракийския университет в гр. Стара Загора. Работил в компании в областта на търговията, транспорта и логистиката. Предприемач – търговец на зърно, фуражи и фуражни добавки. Семеен.

На седмо място се нарежда Михаил Весков Тодоров, на 34 години, от Смолян. Завършва в Техническия университет- София като инженер по телекомуникации и след това получава образователна степен магистър-инженер в машиностроенето. След дипломирането си като машинен инженер, през 2015 г. се установява в град Смолян и работи като конструктор-инженер и ръководител на развойната дейност на частна компания за комутационни елементи. Той е патриот и е убеден в ценностите на демокрацията и републиката.

Осмата позиция се заема от Гергана Пламенова Запрянова, на 25 години, родом от гр. Рудозем. Средното си образование завършва в гр. Пловдив. През 2020 година се дипломира в Американски Университет в България, с две специалности – Бизнес администрация и Политология и международни отношения. Част е от екипа на „Продължаваме Промяната“ от малко повече от година. 

Основен приоритет на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е правова и справедлива държава, която да защитава интересите на гражданите. Новосформираният екип в областта поставя фокуса си върху откриването на нови работни места, развитието на индустриалния и туристически сектор, драстичното повишаване качеството на живот в Родопите и прекратяването на местния феодализъм. Представителите на коалицията смятат, че областта има потенциала и всички предпоставки да се превърне в едно прекрасно място за живот. 

Източник: Пресцентър на ПП-ДБ

error: Защитено Съдържание!